OVER

WESTCOAST

DE BAND

Wil jij ook op de hoogte blijven van alles over WestCoast!? Volg ons dan op Facebook!

HET VERLEDEN

De naam `WestCoast` is letterlijk ontleend aan de westkust van ons land. Het was daar aan het Katwijkse strand namelijk dat de bandkern voor het eerst blijk gaf van enige muzikale inslag. De `kampvuurcultuur` die het Katwijkse strandleven eind jaren 70, begin jaren 80 nog kenmerkte zorgde ervoor dat de accoustische gitaar immens populair werd en daarmee ook de liedjes uit die tijd. Jongens en meiden , een lekker vuurtje, een biertje en natuurlijk de muziek. Voor velen de ultieme uitgaansavond in de zomermaanden.

Het duurde echter tot de mid-eighties voordat van enige “organisatie” sprake was. Dat wil zeggen, vanaf die tijd verzorgen de grondleggers van “WestCoast” , Bas Varkevisser, Gerard Zuijderduijn, Ben Geijteman en Martin Haasnoot bij gelegenheid en heel sporadisch de muzikale invulling van meestal “besloten” feestelijkheden. Jarenlang bleef het daar ook bij. Sportieve verplichtingen stonden een echte muzikale “carrière’ ook in de weg. Bij het oplopen van de leeftijden en het afnemen van de sportieve aspiraties kwam er echter weer wat meer tijd beschikbaar om wat vaker als “band’ de oefenruimte in te duiken. Gewoon lekker spelen. Geen aspiraties of doelstellingen. Af en toe naar buiten (op)treden, prima, maar vooral niet te vaak. Toch moest er toen wel een naam komen . Na lang nadenken en een prijsvraag kwam de naam All Football Band uit de (originele) hoge hoed. AFB. Natuurlijk vanwege het “voetbalverleden”.

Inmiddels was de band versterkt met een heuse drummer (Cor van Duijvenbode) . “Natuurlijk” heeft ook Cor een voetbalverleden. Een muzikale zomervakantie in Zuid-Frankrijk (2008) bracht de bandleden ertoe de bandnaam verder versimpeld te internationaliseren. WestCoast was geboren en werd in dat jaar verder versterkt met een “blazerssectie”, verenigd in de persoon van niemand minder dan Dirk-Jan Blom. Het aantal “gigs” neemt de laatste jaren behoorlijk toe , maar WestCoast hecht er waarde aan “overkill” te voorkomen. Het moet tenslotte wel “leuk” blijven. Begin 2009 nam een van de grondleggers van de band, zanger-gitarist Bas Varkevisser, het besluit om zijn lange muzikale loopbaan af te sluiten. Als vervanger maakt Arjan Verhave sinds 2009 deel uit van WestCoast. Niet geheel toevallig één van de muzikanten van het strand aan het begin van dit verhaaltje.
In 2016 is de samenstelling van de band wederom veranderd. Dit helaas door het overlijden van onze kanjer,leadzanger, Martin Haasnoot. Een groot verlies maar zijn muziek zit en blijft in de ziel van Westcoast. Stefan v.d. Plas , neef van Martin Haasnoot, heeft z’n taak overgenomen.